torstai 17. toukokuuta 2012

Yks, kaks, koli, neli...

Nyt on luvassa hassuttelua kuvien muodossa, mutta muuten asiaa tekstinä. Valmiina?Kevät ja kesä tuo aikakauslehtiin, iltapäivälehtiin ja myös blogeihin päivittelyn siitä kuinka meidän naisten pitäisi jo olla tai pian päästä bikinikuntoon. Vinkkejä jaetaan diettien, kuntoiluohjeiden sekä ruokavalioiden muodossa. On karppausta, Dukania, paastoa ja detoxia. Mitä suurempi on pudotettu kilomäärä, sitä isompi otsikko.

Tuntuu että kaikki nähdään vain numeroina. Kiloina, sentteinä, kaloreina tai vaatekokoina. Enemmän laihdutettuja kiloja, pienempiä vaatekokoja ja suurempia toistoja saliohjelmissa. Tuolla numeroiden pyörittelyllä on myös kääntöpuolensa. Siitä voi tulla pienen pikadietin sijaa pakkomielle. Kalorien laskeminen ohittaa terveen järjen. Kuullostaako tutulta?

Näitä tarinoita kerrotaan varoitusmielessä. Tässä teille hyviä vinkkejä miten pudottaa painoa, mutta älkää nyt kuitenkaan menkö näin pitkälle. Syyttävällä sormella usein osoitellaan kohti mainostajia ja muodinluojia. Heille tyrkätään vastuu siitä mikä yleisesti koetaan nykynaisen ihannevartaloksi. Muotitalotkin koittavat parantaa imagojaan kuuluttamalla suureen ääneen etteivät enää hyväksy "liian" laihoja malleja.

Mikä on liian laiha? Sellainen jonka luut törröttävät, kuukautiset ovat jääneet pois ja rasvaprosentti on olematon ja BMI on reilusti alle 18?

Lähtiessäni kirjoittamaan tätä tekstiä en tiennyt omaa BMI arvoani. Nyt tiedän, se on 20,4 eli olen ihannepainossa. Laihduttamiselle ei ole mitään syytä. Silti mielestäni voisin olla hoikempi. Olen ollut hoikempi - 10kg hoikempi. Tässä vaiheessa on kuitenkin syytä lakata puhumaan numeroista, sillä ne eivät ole kaikki kaikessa.

Mikä sitten on tärkeää jos ne numerot eivät ole?
Onnellisuus. Se että on terve ja osaa nauttia elämästä. Kuullostaa hihhulilta, mutta uskokaa pois totta joka sana. Jos ette usko niin katsokaa Googlesta ;-) Onnellisuutta on jopa tutkittu ja siitä on kirjoitettu erilaisia teorioita. Vaurastuminen kuulemma korreloi onnellisuutta. Kukapa ei haaveilisi lottovoitosta. Tässä teille pieni pikavoitto, ihan ilmaiseksi: Miettikää hetki omaa elämäänne, sillä se kuinka hyvin tunnette olevanne oman elämänne herroja (tai rouvia) on verrannollinen onnellisuuteenne.

Life is what you make it!


Nyt yks, kaks, koli, neli mars pelin eteen katsomaan miltä se oma napa näyttää.

2 kommenttia:

 1. Niin totta! Mutta toisaalta jos on niin lihava että tiedossa kakkostyypin diabetestä, korkeaa verenpainetta joka taas antaa väylää seuraaville muille taudeille, jne jne.. ei voi olla kovin onnellinen, vaikka muuten ehkä olisikin.

  Olisi kuitenkin ihan virkistävää nähdä se naisten lehti, mikä ei näin kevätaikaan kirjoita painosta, senteistä tai muista mitoista ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   mä jatkan "hihhuli" linjaani ja väitän että tiedossa oleville kakkostyypin diabetekselle ja korkealle verenpaineelle kannattaa pistää kampoihin silti ihan totaaliselle pupulinjalle lähtemättä. Kyllä se aurinko aina välillä sinne "risukasaankin" paistaa ;-) ja niistä hetkistä pitää nauttia.

   Poista

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.