tiistai 8. toukokuuta 2012

Lauantain lettukestit







Viime lauantaina pidimme varsinaiset kahden hengen lettukestit. Taikinoiden valmistamiseen ja sitten siihen lettujen paistamiseen meni yhteensä useampi tunti. Siinä sivussa piti jo vähän maistella viiniäkin... Teimme Glorian Ruoka ja Viini -lehden reseptillä porkkanapihvejä/lättyjä ja Chiclingin Hannan ohjeella pinaattilättyjä. Jotta lettuateria ei menisi liian monimutkaiseksi lisukkeena toimi yksin ja ainoastaan raejuusto. Harvoin sitä tulee viikonloppuna oltua täysin kasvislinjalla, mutta hyvää vastapainoa se teki useamman viikon ulkoruokinnan jälkeen.

Nyt muuten uunissa paistuu moussaka. Kreikassa varmaan joku mummu itkisi syvään ja hartaasti klassikolle tekemilleni oikaisuille... viipaloin munakoison tehosekoittimella, en itkettänyt niitä munakoison silppuja jotka koneen avulla "viipaloin", enkä myöskään käyttänyt ollenkaan perunaa. Jännityksellä odotan miltä valmis tuotos maistuu. Tuoksu on ainakin juuri se mitä sen kuuluukin olla. Keittiönhengetär kiittää ja kuittaa.

Mitä teidän keittiössänne on viimeksi valmistettu?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.