tiistai 17. tammikuuta 2012

Keittiöelämää

Viikonloppuisin meidän tulee usein vietettyä tovi jos toinen köökin puolella, hellan ääressä. Viime lauantai ei poikennut kaavasta. Työlistalla oli pitaleipiä, sämpylöitä, valkosipulikermaperunoita, punaviinikastiketta ja lehtipihvejä (joo näitä syötiin jo viimeviikollakin... syynä se, että työskentelen kaupanalalla elintarvikkeiden parissa ja isompia eriä tuoretuotteita tulee aina silloin tällöin hankittua töistä). Kaikkea valmistamaamme ei ollut tarkoitus syödä yhdellä kertaa, vaan pitaleivät lähtivät pakkaseen (odottamaan jotakin kiireistä iltapalahetkeä) ja sämpylät olivat sunnuntain brunssiaamiaiselle. Tältä se kokkaus tai oikeastaan ne kokattavat sitten näyttivät...

Sämpylät lähdössä uuniin. Resepti löytyy aiemmasta postauksesta TÄÄLTÄ.

Pitaleivät taas lähtivät uuniin tämän näköisinä. Lämpöä 250 astetta...

...Niin johan kohoavat. Kypsyivät 6 minutissa.


Punaviinikastiketta varten avatusta pullosta oli muutakin iloa pienen dekantoitumisen jälkeen. Oli muten hyvää viiniä, suosittelen. Tämä yksilö tuli joulupaketissa mutta nopeasti googlattuna Alkon sivuilta tämä löytyi. 

Perunoita, valkosipulia, kermaa, suolaa, pippuria - ja paljon rakkautta... niin hyvää tulee.

Pihvejä nuijimassa. Huomatkaa tyylikäs essu!

Pitkään siinä meni, mutta valmista tuli.

Jälkiruuan valmistus olikin sitten haastavaa puuhaa - aukaista suklaarasia.


Löytyykö sieltä muita keittiöelämästä tykkääviä vai maistuuko ulkoruoka useammin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.