torstai 19. tammikuuta 2012

Herkkusuu vauhdissa ja leivät hukassa

Ruokakirjakokoelmamme kasvoi hiljattain jälleen yhdellä teoksella. Nimittäin keittön jumalatar Nigella Lawsonin "Hyvää ruokaa nopeasti" nimisellä kirjalla. (Alkuperäinen nimi: Nigella Express)
Kirjaa hetken Akateemisessa selailtuani olin myyty. Kerrankin hyvää, helposti ja suht. nopeasti. Esimerkkinä yksinkertaisuudesta olkoon brandylla ja pekonilla maustettu broileri -resepti. Ainesosina oikeasti vain brandy, pekoni ja broileri. Reseptiä en ole vielä testannut, mutta kaikki merkit viittaavat siihen että taatusti onnistuu ja hyvää tulee.



Mutta jotta ei tässä liikaa eksytä otsikosta sivupoluille, niin asiaan.
Herkkujen jumalatar Nigellan innoittamana tein toissailtana köyhiä ritareita. Helpposti ja nopeasti se kävi:


  • 4 siivua pitkoa tai vanhaa leipää
  • 2 kananmunaa 
  • 1dl maitoa
  • kanelia
  • voita 1rkl paistamiseen
  • sokeria valmiiden "ritareiden" pinnalle jos halua
Munat, maito ja kaneli sekaisin. Leivän tai pitkon siivut seokseen uimaan pariksi minuutiksi per puoli. Kuumenna paistinpannussa nökäre voita ja paista leipiä keskilämmöllä pari minuuttia per puoli. Paistoin pitkon siivut kahdessa erässä, näin annoksen kahdesta siivusta se ensimmäinen oli jäähtynyt sopivasti suuta polttamattomaksi herkuksi.


Muistaakseni ranskaksi pitäisi tilata hukattua leipää, eli pain perdu, jos haluaa köyhiä ritareita. Pikkuhiljaa koitan kerrata kieltä jotta se kesällä sitten luistaisi...

Millaisia herkkuja te olette tällä viikolla tehneet tai syöneet?

3 kommenttia:

  1. AAH köyhät ritarit! No, nyt mun listalla on sit croisantit ja köyhät ritarit mitä pitää saada kun ruokahaaste loppuu! :D

    Tällä viikolla oon "herkutellu" marjoilla (maitorahkan ja puuron kera), palautusjuomalla (se on suklaista, hyvää!) ja... :D No, normaalisti olisin varmaan syöny tähän mennessä ainakin suklaa patukan... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä marjat ja rahka on hyvää, mutta jos haasteesi aikana se on ainoa sallittu herkku, niin voi pidemmän päälle ruveta muutakin mieli tekemään. Tsemppiä vaan itsekurin kanssa. Mä en pystyisi ja siksi nostan hattua niille jotka pystyy herkuista kieltäytymään jokin päämäärä tavoitteenaan.

      Poista
    2. nnooh, yleensä ottaen olen ollut tooosi huono vastustamaan herkkuja, mutta pidin herkutonta aikaa ennen joulua jo, joten nyt ei tee niin tiukkaa kun yleensä :) se oli mun eka onnistunut herkkulakko varmaan ikinä.

      toistaiseksi mun ei ole tehnyt vielä mieli karkkia tai sellaista, lähinnä juustosämpylää, croisanttia ja noita köyhiksiä ! :D ja saa sitä juoda pepsi maxiakin, 2-3 lasia päivässä. Kyllä mä uskon, tai ainakin toivon, että 3vkoa pärjää, ja jos ei pärjää niin olenpa ainakin yrittänyt ;)

      Poista

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.