tiistai 17. heinäkuuta 2012

Matkan arvoiset

Tour de Francen sponsorien kulkue oli näyttävä,  jo ihan kokonsa vuoksi.

Tästä sponsorikulkupelistä sai vettä niskaansa jos seisoi aivan tienreunassa.

En ole ihan varma miksi vähäpukeiset miehet tanssivat tuon pesuainetta mainostavan auton lavalla, mutta hauskaa heillä ainakin näytti olevan.

Lopulta tuli niitä pöyräilijöitäkin paikalle.

Siinä ne tulevat...

... ja sielä ne jo menevät.

Ei uskoisi että tämä kuva on otettu samasta kadusta kuin edellinen kuva, vain tuntia myöhemmin.

Avenue de Champagnen ehkä tunnetuin talo. Se löytyy heti kadun alkupäästä, ehkä siksi se tunnetaan niin hyvin?

Seuraavalla kerralla haluan ehdottomasti majoittua tänne!

Liikenneympyrän koristeet olivat jokseenkin asiaan kuuluvat.

Need I say more?

Kuplivaa!!!

Hmmm, huurteista kuplivaa!!!


Joskus kauan sitten kerroin kuinka suunnittelimme kesäreissua Ranskaan ja kuinka koitimme ajoittaa sekä majoittaa matkan niin että osuisimme Tour de France pyöräkilpailun varrelle. Suunnitelma muuttui ja matkasta tuli 8 yötä Pariisissa, Luxembourgin ja Ranskassa kiertelyn sijaan. Yksi asia silti piti, se Tour de Francen näkeminen.

6. päivä perjantaina lähdimme varhain Pariisista klo: 7.36 junalla Champagnen maakunnassa sijaitsevaan Épernay -nimiseen kaupunkiin. TGV-juna puksutti perille tunnissa ja 20 minuutissa. Varhaisesta ajankohdasta huolimatta pikkukaupungissa oli jo vilkasta. Kiertelimme hieman katselemassa pikkukatuja ja kävimme aamupalalla. Sitten joutuin pitikin jo löytää hyvä asemapaikka kilpailun lähdön seuraamiselle. Kisan lähtö oli klo 12.15, mutta sitä ennen tapahtui jo vaikka mitä.

Näyttävin show oli sponsorien kulkue. Jos jonkinlaista viritelmää ja kyäelmää oli kasattu kulkuneuvoksi. Kyydissä oli dj tai joku muu juontaja ja poppi soimassa täysillä. Näytekrääsän viskomista yleisöön ja tunnelman nostatusta.
Ja tunnelmahan nousi. Itse kilpa-ajajista ei kypärän lisäksi paljon muuta nähnytkään kun yleisöä seisoi niin tiiviisti tien reunassa kiinni. Kilpailun lähtö oli nopeasti parissa minutissa ohi. Siinä kilpailijat ajoivat kaupungin läpi tiiviinä joukkona näytöstyyliin ennen kuin katosivat Metziin johtavalle tielle. Huvittavinta koko Tour de France tapahtuman seuraamisessa oli se, että kun vajaan tunnin päästä lounaan jälkeen palasimme samalle paikalle, oli koko katu aivan tyhjä. Show oli siirtynyt eteenpäin.

Niin siirryimme mekin, nimittäin maistelemaan shampanjoita. Se oli toinen syymme pyöräkilpailun lisäksi lähteä shampanjan pääkaupunkina itseään pitävään Épernayhin. Alun suunnitelmat kuitenkin vaihtuivat jälleen toisiin kun Mercierin shampanjatalon ylibuukatulle visiitille olisimme joutuneet odottamaan aivan liian pitkään. Päiväreissulla ei ole aikaa odotella.

Niinpä päädyimme Avenue de Champagnen varrella aiemmin ohittamallemme pientalolle, Michel Gonetille. Taloa pitävä perhe toivotti meidät tervetulleiksi pihalleen maistelemaan heidän tuotteitaan. Kokeilimme kaikessa rauhassa kolmea vuosikertashampanjaa. Kävi muuten ilmi, että perheen sukulaispoika suorittaa opintojaan Helsingissä. Kyllä maailma on oikeasti pieni.
Vielä ennen illaksi Pariisin palaamista poikkemimme Castellanen shampanjatalolla tutustumassa heidän viinin valmistusmenetelmiinsä sekä kellareihinsa, niin ja pitihän ihan vertailun vuoksi maistaa heidänkin shampanjaansa...

Päiväretki Pariisista Épernayhin oli todellakin matkan arvoinen. Se oli oikeastaan koko reissumme kohokohta.
Se, että me saimme kaksi "kärpästä" yhdellä kertaa, Tour de Francen näkemisen sekä shampanjoiden maistelut oli hyvän suunnittelun ja monen pienen sattuman saldo. Usein Pariisista lähdetään päiväretkille Disneylandiin tai Versaillesiin. Suosittelen kuitenkin katsomaan hieman kauemmaksi jos on shampanjan hyvä ystävä. Juna Pariisista Épernayhin kulkee todella nopeasti ja monta kertaa päivässä.

Mitä te pitäisitte päiväretkestä shampanjaa maistelemaan?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.