sunnuntai 5. elokuuta 2012

My sweet cherry pie

Viikonloppu on mennyt keittiössä hääriessä. Anoppilan kirsikkapuu on tänä vuonna tuottamassa ennätysmäistä satoa. Torstaina käytiin keräämässä marjat piirakkaa varten ja tänään sitten toinen erä rahkajälkkäriin.

Nuo kotimaiset kirsikat maistuvat muuten 100 kertaa paremmilta kuin espanjalaiset serkkunsa, jotka kieltämättä ovat hyviä nekin. Ainoa ikävä asia ovat ne kivet. Blaah sitä kivien poistamisen sotkuisuutta ja työmäärää. Valitan siitä joka kerta ja sitten unohdan tyytyväisenä koko homman kun maistan lopputulosta.

Anoppilan kirsikkapuussa riittää vielä marjoja moneen lähtöön. Taidan joutua tekemään toisenkin piirakan kun tuo ensimmäinen oli niin hyvää. Resepti on alunperin Sydänystävä Ruislese -paketista. Olen muuten hyräillyt koko viikonlopun "My sweet cherry pie:ta".
Jotta se jäisi teillekin soimaan päähän loputtomalla repeatilla niin katsokaa tämä hupaisa Warrantin musavideo:
2 kommenttia:

  1. Tasta herkkupiirakasta herahti vesi kielella. Taytyypa katsoa nakyyky kirsikoita myynnissa - taytyy tyytya niihin espanjalaisiin serkkuihin kylla :)

    VastaaPoista
  2. Hei,

    Vinkkinä sellainen juttu että kirsikoista irtoaa aika paljon mehua kun ne on puolittanut, joten suosittelen lisäämään/sekottamaan niiden joukkoon ruokalusikallisen perunajauhoja sitomaan tuota nestettä. Jauho ei maistu lopputuloksessa, mutta mielestäni on oleellinen siinä mielessä että piirakasta tulee tiivis, eikä vetinen.

    VastaaPoista

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.