tiistai 24. huhtikuuta 2012

Metsässä keskellä kaupunkia 2/2

Viimeksi kerroin mitä kaikkea voi Singaporessa MacRitchien luonnonpuistoalueella tehdä. Tällä kertaa mennään metsään. Reippailulamme näimme apinoita, kuningaskalastajan (lintu), liskon sekä erilaisia kukkia ja paljon rehottavaa luontoa. Niistä otoksia tässä:

Kohtaamaamme apinalaumaa tulossa laudoitettua polkua pitkin.

Lisko maastoutui hyvin pudonneiden lehtien sekaan. 

Värikästä kasvustoa.

Kauniita kukkia.

Tiheää kasvustoa.

Apina välipalalla.

Puistossa pitäisi olla myös paljon kilpikonnia. Luultavasti järvellä melskaavat melojat olivat pelottaneet konnat jonnekin piiloon sillä emme nähneet yhtään kilpparia :-(

Edellisellä visiitillämme Singaporeen vuonna 2008 kävimme samaisessa puistossa Tree top walkilla, eli kävelemässä puiden latvojen tasolla olevalla riippusillalla. Korkeanpaikan kammoiselle (kuten minä) se oli aikas hurjaa. Tämän kertainen veden äärellä kulkeva reitti sopi minulle paremmin, mutta molemmat ovat ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoisia.

Paikalliset eivät muuten oikein pidä apinoista. Näimme polulla parikin ohikulkijaa jotka hätyyttelivät apinoita oksan karahkalla. Ymmärrän kyllä että puiston apinat ovat kesyyntyneet vuosien varrella, varsinkin jos niitä on syötetty, mutta en nähnyt todellista tarvetta hätyyttää luontopolulla olleita apinoita.


Mitä mieltä te olette luonnonpuistoista?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.