tiistai 14. toukokuuta 2013

Chinatown, Singaporen sydän

Aloitan matkatarinani tällä kertaa siitä mihin reissumme päättyi, vierailuun Chinatownissa. Vuosi sitten teimme samalla tavalla ja kävimme viimeisenä lomapäivänämme Chinatownissa. Jostain syystä minulta jäi kuitenkin viimeksi raportoimatta tuosta päivästä, joten nyt on parasta ladata heti kehiin kuvat ja turinat.


Chinatown on ihanan värikäs, vilkas ja vähemmän kliininen kuin muut Singaporen "nähtävyydet".

Lisää Singaporen Chinatownin väriloistoa.

Chinatownin myyntikojuilta löytää vaikka mitä krääsää, mutta ihan kivoja juttuja tuliaisiksikin voi tulla vastaan.

Metrolla pääsee perille Chinatowniin kätevästi.
Ihmisvirta ja kuhina alkaa heti asemmalta.

Chinatowniin pääse helposti metrolla. Asemasta ei voi erehtyä sillä siinä jää pois aina paljon porukkaa. Muutenkin Singaporen metroa on todella helppo käyttää. Suosittelen kyllä jotain hartiahuivia helposti vilustuville sillä metrovaunut ovat niin ilmastoidut että olin aina ihan kananlihalla kaikki metromatkat.

Chinatownissa talot ovat kuin suoraan värityskirjasta. Kameran muistikortti täyttyy nopeasti jo pelkästään erilaisia rakennuksia ihmetellessä. Kulttuurin nälkäisille Chinatownista löytyy useita temppeleitä nähtäväksi sekä Baba House, jossa pääsee fiilikseen siitä kuinka Singaporessa elettiin entisaikoina.

Pelkästään nälkäisillekin on tarjolla jos jonkinlaista ruokaa joka nurkalla ja hinnat eivät Chinatownissa päätä huimaa. Suosittelen käymään Maxwell Roadin hawker centerissä ihmettelemässä tarjonnan paljoutta. Siellä söin vatsani täyteen todella maistuvalla kevätkääryleellä, annoksella kanaa sweet&sour kastikkeessa riisillä sekä dragonfruit mehulla yhteishintaan max n.10€. Jokainen juttu tosin piti käydä hakemassa aina eri kojusta.


Taiwanilaista makkaraa tikussa saa Chinatownissa yhdellä dollarilla...

Minä ja dragonfruit mehu Maxwell Roadin Hawker centerissä.
Pöydän numero kannattaa painaa mieleen kun lähtee haahuilemaan ruokatiskeille,
osa nimittäin tuo valmiin annoksen pöytääsi.


Chinatown on myös mukavan arkinen paikka. Siellä vanhukset pelailivat kaikessa rauhassa katetun istuma-alueen suojassa. Pyykit roikkuvat ulkona ikkunasta ja muutenkin meno on rentoa.Tarkkaavaisuutta ja keskittymistä peliin aivan chinatownin vilinän vieressä.

Lauantai oli monella pyykkipäivä Chinatownissa :-)

Bongasin myös erään hostellin ihan sattumalta Chinatownissa kuljeskellessamme ja googletin sen nyt kotiin päästyäni. Yllätyksekseni se on yksi Tripadvisorin suositelluimmista hostelleista Singaporessa. Tyypiltään se on sellainen "sukkulahostelli", eli jossa nukutaan omissa pienissä loosseissa. Kuitenkin hinta-laatu suhde näyttäisi tuossa Adler Hostellissa olevan kohdallaan ja sijaintikin on mitä parhain. Budjettireissaajalle tai Singaporessa vain nopeasti piipahtavalle tuo saattaisi olla ihan hyvä yöpymäpaikka.

Sri Mariamman temppeli Chinatownissa, South Bridge Roadilla.
Temppelin sisäänpääsyn portin löytää helposti tästä näyttävästä tornista.

Valkoinen rakennus jonka eteen bussi on pysähtynyt on Adler Hostel.
Sijainti on samalla South Bridge Roadilla, kuin Sri Mariamman temppeli, vain vastapäisellä puolella.


Chinatownissa aikamme tepasteltuamme poikkesimme lopuksi Peoples Park Complexissa 45min jalkahieronnassa. Hierontayrityksiä oli kyseisessä ostoskeskuksessa kolmannessa kerroksessa vieri vieressä. Silti jouduimme odottamaan 15min että pääsimme sisään, sen verran suosittuja hieronnat olivat lauantaina iltapäivästä. 45min jalkahieronta kustansi 18 dollaria, mutta oli tähän asti kokemistani jalkahieronnosta kyllä paras.

Singaporeen suuntaaville suosittelen lämmöllä visiittiä Chinatowniin.
2 kommenttia:

  1. Näyttää kivalta ja tosi eksoottiselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri sitä tuo Chinatown on. Vaikka tykkään siitä että Singaporessa on tosi kliinisen siistiä niin Chinatownin "kotoisuus" on ihan parasta.

      Poista

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.