Pitaya eli lohikäärmehedelmä. Tämä yksilö näyttää päältä hieman uuvahtaneelta, mutta sisukset olivat kunnossa. |
Sama pitaya halkaistuna. |
Ja sitten pitaya vielä kuutiotuna. |
Eksoottisempi hedelmäsalaatti sisälsi pitayan lisäksi granaattiomenan siemeniä, ananasta ja pohjalle oli vielä piilotettu hunajapomeloa. |
Tässä taannoin riehaannuin kaupan hedelmäosastolla. Tarjoushaukkana huomasin tietyillä tuotteilla olevan kilohinnat kohdillaan ja siitä se ajatus sitten lähti...
Vuonna 2008 join Singaporessa dragonfruit slushin, eli pitaya-hedelmästä tehdyn raikkaan juoman. Se oli jotain mitä en ollut aiemmin maistanut. Niin hyvää, että edelleen sitä maiskuttelen mielessäni.
Ok, mieheni näki kuinka juomantekijältä sujahti blenderiin ihan näppärä määrä sokeria, mikä taisi tehdä tuosta slushista niin erityisen maistuvan. Se selittää myös sen etteivät myöhemmin Singaporessa nauttimani dragonfruitmehut tai -juomat eivät ole vetäneet vertoja sille ensimmäiselle.
Suomessa olen aina silloin tällöin silmäillyt hedelmäosastoilla josko valikoimista löytyisi pitayaa. Hintahaarukka kyseisellä eksoottisella hedelmällä on mennyt niinkin eksoottisissa luvuissa kuin 15,90 €/kg!
Nyt bongaamaani 5,90 €/kg hintaan raaskin tarttua.
Pitaya sisältää B-, C- ja E-vitamiineja sekä rautaa, kalsiumia ja fosforia - aikamoinen vitamiini- ja hivenainepommi siis. Maku muistuttaa eniten kiivi-hedelmää. Kiivin tapaan pitayaa voi syödä sisukset lusikoiden tai sitten pilkkoa hassun näköisen hedelmälihan hedelmäsalaattiin, kuten minä tein.
Oletteko uskaltaneet maistaa tuota villin näköistä pitayaa?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.