torstai 9. helmikuuta 2012

Parasta ennen

Kaapista löytyi täysi tölkki kulutusmaitoa, parasta ennen 12.2.2012... Ei muuta kuin kattila liedelle ja puuroa keittämään jotta ei maito mene hukkaan. Alun perin tuo maito taidettiin hankkia jouluksi, kaiken varalle. Ainoa todellinen hätätilanne jonka varalle jotain kannattaa ostaa on se että aamulla kahvimaito onkin loppu!

Mitään hyvää ei seuraa jos en saa aamulla kahviini maitoa. Mutta takaisin liedellä keittyvään puuroon, siitä tuli oikein makea riisipuuro, koska UHT-maito on valmiiksi hieman makeampaa (ja säilyy hyvin ruokakaapissa...hätätilanteita pelastaakseen). Lisäsin vain ripauksen suolaa tasapainottamaan makua.

Riisipuuro kuuluu höystää kanelilla ja sokerilla. Ainoa oikea lusikka on lastensarjan ruokalusikka...se vain sopii niin hyvin suuhun.

Riisipuuron teko on helppoa:

 • 2 rkl voita
 • 2 dl puuroriisiä
 • 2 dl vettä
 • 1 l maitoa
 • 1-2 tl suolaa
 • 1-2 rkl sokeria jos tarve vaatii
Kuumenna kattila liedellä, sulata voi ja pyöräytä siinä riisinjyvät. Lisää vesi ja anna sen imeytyä riisiin. Lämmitä maitoa mikrossa ja lisää se kattilaan. Anna keitoksen melkein kiehahtaa ennen kuin laitat levyn pienemmälle lämmölle (2 tai 3). Sekoittele välillä jotta puuro ei tartu kattilan pohjaan. Noin 10-15 min. kuluttua voi lämmön laittaa pienimmälle teholle ja kannen kunnolla kattilan päälle viimeisen 5-10 min. ajaksi. Mausta suolalla ja sokerilla jos makuastisi niitä vaativat. Voilà! Riisipuuro on valmis.

Kun keittelee puuron rauhassa miedolla lämmöllä, se ei pala pohjaan. Toinen vinkki on käyttää muuta kuin rasvatonta maitoa - se palaa helpoiten pohjaan. 

Minulle riisipuuro maistuu läpi vuoden, kesällä siitä voi maustaa vaikka tuoreilla mansikoilla!
Kelpaako teille riisipuuro muulloin kuin jouluna?

2 kommenttia:

 1. Se on parasta puuroa mitä on, viimeks vaan kun tein sitä pikkumiehelle, puuro paloi kivasti pohjaan, ja mikä työ oli saada kattila puhtaaksi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsi.
   Pari kertaa on mullakin puuro palanut pohjaan. Runsaasti Fairya ja kuumaa (siis suoraan vedenkeittimestä) vettä hetkeksi likoamaan, sitten kunnon jynssäys - niin kattila on taas kuin uusi.

   Poista

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.