maanantai 13. helmikuuta 2012

Myslimaanantai


En ole perusmyslin suurin ystävä. Myslipatukoista pidän sitäkin enemmän. Koska kaapista löytyi yhtä sun toista tarviketta ( joulupakettimme sisälsivät yllättävän paljon erilaisia pähkinä- yms. sekoituksia...) jotka löytyivät myös Nigellan aamiaispatukoiden reseptistä, päätin antaa kotitekoiselle myslille mahdollisuuden. Olihan kyseessä kuitenkin mysli - patukan muodossa.

16-24 palaa/patukkaa mysliherkkua

  • 1 prk kondensoitua maitoa
  • 250 g kaurahiutaleita, ei pika (n. 8 1/3 dl)
  • 180 g siemensekoitusta (Pirkan pussissa taisi olla auringonkukkaa, kurpitsaa ja pinjaa)
  • 100 g kuivattuaja marjoja tai hedelmiä  (käytin karpaloa, ananasta sekä papaijaa sillä ne löytyivät jonkin sekoituspussin jäminä)
  • 100-150 g pähkinöitä (manteleita ja hasselpähkinää)

(Kondensoitua maitoa piti erikseen hankkian tätä varten, muut aineet sovelsin siis kaapin uumenista. Nigella käytti myös kookoshiutaleita, mutta koska tiesin mieheni inhoavan kookosta jätin sen pois. Tehköön kukin omien mieltymystensä mukaan...)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Jos haluat tasaisemman lopputuloksen, pilkot hieman pähkinöitä ja hedelmiä. Lämmitä isossa kattilassa maito ja sekoita kuivat aineet joukkoon. Sitten levität seoksen tasaisesti hyvin voidellulle vuualle tai reunalliselle pellille ja paistat noin tunnin 125 asteisessa uunissa. Kun nenäsi haistaa huumaavan, paahteisen pähkinän tuoksua, tiedät että alkaa olla valmista. Jäähdyttä kakkunen noin 20min ennen kuin leikkaat sen sopiviksi paloiksi tai patukoiksi.

Reseptissä pääse helpolla jos jättää hedelmät ja pähkinät pilkkomatta. Minusta pilkkomisessa on tekemisen tuntua joten jouduin hieman näkemään vaivaa.

250 g kaurahiutaleita, eli reilu 8 dl tuntui isolta määrältä. Ja olihan se sillä patukoita tuli lopulta aikas iso satsi. Tässä kaikki kuivat aineet sekoitettuna.

Tältä se kondensoitu maito näytää. Eka kerta kun kyseistä tuotetta käytin, joten pitihän siitä ottaa kuva.

Patukkaseokset paistumassa. Jaoin annoksen yhteen lasagnevuokaan ja kahteen pienempään foliovuokaan sillä en halunnut patukoistani liian paksuja.

Valmista tuli. Pidin seosta uunissa 70 min. Ehkä se olisi saanut paistua vielä aavistuksen pidempään? Ja ehkä maidon olisi voinut antaa jopa kiehahtaa, eikä vain lämmetä kattilassa? Ensi kerralla kokeilen näitä niksejä.


Joko alkoiko tehdä mieli kotitekoista patukkaa? Tästä tuli uusi suosikkini välipalaksi. Maistuu kahvin kanssa tai kiireessä ihan sellaisenaan.
Millaisia välipalaherkkuja te harrastatte?


Ps. Viime aikoina jutut ovat keskittyneet kokkaukseen, mutta jatkossa muitakin kuulumisia on luvassa, so stay tuned!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.