Viikolla käytiin miehen vanhemmilla kokkaamassa poron ulkofilettä. Reseptinä oli tuoreen Glorian ruoka & viini -lehden ohje. Pieni stressi oli, että mitä jos ei onnistutakaan. Huoli oli turha sillä reseptiä noudattamalla fileestä tuli todella hyvää. Ei ole tuulesta temmattu tuo lausahdus, että poro on parasta...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5G4txulpEATUstQ5Gv9FPo9dPp3BKvoMolv2rBGWPp5_hjiUYulbFSrZR3_CZFiydBSMx24B3kGGbjZa2bga108AoyHIXJAB5U3dgbDgjJ6lQJ665WveDpKxTqkeGtd7a8qGusE0png/s640/IMG_1025.JPG) |
Valmista on kun lihan sisälämpö näyttää 56 astetta. Sitten vikkelästi 15 minuutiksi folioon lepäämään. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTMZkOCRiqXa8mRy2uX4we-k47n0ZpxkLG9PZJmdrWFE2ABKsWjOnQSOY6GC1nM6AovkAIprZgl8cbQdmHqS7j72l8oFOdgTjhyphenhyphen-kzYP3R8iLHK-8tUiLl_FaTnaBHGLK1mnmsJortjw/s640/IMG_1030.JPG) |
Tältä se lehden mukaan pitäisi näyttää. Korvattiin tuoreleipä korppujauhoilla, joten meidän kuorute ei ollut näin krouvia. Timjamin sijaan mausteena käytettiin rosmariinia. Reetta Pasasen ottamat herkulliset kuvat Glorian ruoka & viinin poro -juttuun houkuttelivat meidät kokeilemaan tätä reseptiä. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjeUGwhgMpGg6KgnOV5Coba8ffj5BcB8A6f3eNHFTeUAdQDEeb-bjjiMUkEU-Ts08PsOGToRSm2PsGByMQHTVprvfeCbj0dklPn8J7R7O8-zJ2PXmWpCZFSBh2dMMRg5DLRpNFRPIEAw/s640/IMG_1027.JPG) |
Karpaloriisin sijaan teimme uunikasviksia lisukkeeksi. Liha näyttää näyttää tässä raaemmalta mitä oikeasti oli. Riistaisa maku oli hyvä. Meidät kutsuttiin uudestaan kokkaamaan, sillä poroa olisi kuulemma pakastin täynnä... |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.