lauantai 3. joulukuuta 2011

Poro on parasta

Viikolla käytiin miehen vanhemmilla kokkaamassa poron ulkofilettä. Reseptinä oli tuoreen Glorian ruoka & viini -lehden ohje. Pieni stressi oli, että mitä jos ei onnistutakaan. Huoli oli turha sillä reseptiä noudattamalla fileestä tuli todella hyvää. Ei ole tuulesta temmattu tuo lausahdus, että poro on parasta...

Valmista on kun lihan sisälämpö näyttää 56 astetta. Sitten vikkelästi 15 minuutiksi folioon lepäämään.

Tältä se lehden mukaan pitäisi näyttää. Korvattiin tuoreleipä korppujauhoilla, joten meidän kuorute ei ollut näin krouvia. Timjamin sijaan mausteena käytettiin rosmariinia. Reetta Pasasen ottamat herkulliset kuvat Glorian ruoka & viinin poro -juttuun houkuttelivat meidät kokeilemaan tätä reseptiä.

Karpaloriisin sijaan teimme uunikasviksia lisukkeeksi. Liha näyttää näyttää tässä raaemmalta mitä oikeasti oli.  Riistaisa maku oli hyvä. Meidät kutsuttiin uudestaan kokkaamaan, sillä poroa olisi kuulemma pakastin täynnä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.