tiistai 30. lokakuuta 2012

Satunnaisia asioita

Jo jokin aika sitten Marmu jakoi minulle haasteen jossa tulee kertoa kahdeksan satunnaista asiaa itsestään.
Kiitos ja kääk!!!

Olivat ensimmäiset ajatukseni. En hirveästi pidä "kiertokirjeistä" (tämä ei ole vielä sellainen random-fakta) mutta tämän haasteen saaminen olikin tavallaan enemmänkin tunnustus ja palkinto - tai näin ainakin vakuutin itselleni kun otin haasteen vastaan.

Tähänkin tunnustukseen kuuluvat säännöt, seuraavanlaiset:
1. Kiitä tunnustuksen antajaa.
2. Jaa tunnustus kahdeksalle bloggaajalle.
3. Ilmoita näille bloggaajille tunnustuksesta.
4. Kerro kahdeksan satunnaista asiaa itsestäsi.

Nyt kun olen tuota haastetta jo hyvän aikaa miettinyt vastaan siihen omalla tavallani. Koska en kovin välitä "kiertokirjeistä" jätän kierrättämättä tätä haastetta yhtä henkilöä enemmälle. Noppura sinä olet se yksi ja ainoa.

Sitten niiden satunnaisten asioiden kertomiseen.
Koska kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa ajattelin tässä samalla julkaista sellaisia kuvia arkistoistani, joille ei muuten ole oikein löytynyt virkaa:


1. Karhut, näistä lupailin jo kertoa ajat sitten...
Eli siis pelkään mennä nukkumaan (varsinkin yksin!) uudessa kodissamme. Ylivilkas mielikuvitukseni saa minut säpsähtämään jokaista rahahdusta jonka kuulen valojen sammuttua. Mieheni vitsaili ensimmäisenä iltana, että mitä oikein luulen sieltä ulkoa tulevan, karhunko? Ja tästä lausahduksesta se karhuilu sitten lähti.
Nyt iltaisin pohditaan kumpi nukkuu karhujen puolella, eli ikkunan puolella, jne... Oikeasti ainoat karhut näillä nurkilla tulevat Porista, ovat tuotemerkki mieheni verkkareissa tai maistuvat makealta viinikumilta ;-)
niin ja toistaiseksi karhukirjeitä ei ole posti tuonut...


Natchoja cheddarjuustolla.

2. Syön välillä kuin mies: käsin, isoja annoksia ja todella epäterveellisesti.
Viime perjantaina valmistimme natcholautaset, molemmille omat. Eli paistonkestävään kulhon ladotaan vuoronperään natchoja ja raastettua cheddarjuustoa. Sitten uuniin 175-200° asteeseen noin 10-15min niin että juusto sulaa ja saa vähän väriä. Sitten kulho nenän eteen ja dipataan juustokuorrutteisia natchoja viileään salsaan. NAM!


Tuli takassa lämmittää.

3. Olen aivan toivottaman kova palelemaan. Siinä yksi syy miksi niin vihaan talvea -  en yksinkertaisesti meinaa tarjeta millään. Uudessa kodissamme takka on päällä pari kertaa viikossa, silloin minut löytää sen äärestä lämmittelemästä.


Pehmeä omenapiirakka syntyy helposti ja nopeasti.

4. Olen kova kokkaamaan, sen jo varmaan tiesitte. Mutta tuskin osasitte arvata, että täytekakut, mokkapalat tai kääretortut (ne yleisimmät kahvipöydässä tarjottavat) eivät kuuluu osaamiseni piiriin. Esimerkiksi mokkapaloja en ole valmistanut koskaan, kääretorttua joskus alaikäisenä kun asuin vielä vanhemmillani ja täytekakunkin ehkä vain kerran.


Sinisimpukoita valkoviinissä ja kermassa.

5. Yksi suosikkiruuistani on simpukat. Eeru 16v. ei olisi koskenutkaan kuvan annokseen, mutta mieli ja makutottumukset ovat vuosien varrella muuttuneet ja inhokista on tullut suuri herkku. Silti en vieläkään koske mustaanmakkaraan, piste.


Valokuvausharjoitus

6. Olen aivan toivoton haaveilija. Kun arki on mitä on, pitää paeta haaveilun pariin.
Viime aikoina olen haaveillut että minusta tulee huippukuvaaja ;-)
Ihan en sentään pumpulissa elä, vaan harmikseni olen huomannut että olen auttamattomasti jäljessä tuon uran suhteen kun löytyy jo tällaisia tai tällaisia lupauksia alalta. I can still dream...Arboretumilla Hatanpäänkartanon ovi.

7. Pidän todella paljon vanhoista koristeellisista rautaesineistä. En välttämättä silti erityisemmin haluaisi niitä kotiin, mutta tykkään niiden henkimästä historiasta. Pariisissa ei meinannut etenemisestä tulla mitään kun pää kääntyili eteen, taakse ja ylös. Tuollaisia koukuraisia koristuksia oli kaikkialla ja niitä piti melkein kaikkia jäädä ihastelemaan.


Kattaus neljälle.

8.  Inhoan yllätysvieraita. Mielelläni valmistelen illalliskutsuja kaikessa rauhassa vaikka jo aamusta lähtien. Siinä samalla jo virittää itsensä fiiliksiin tulevaa varten. Yllätysvieraat taas saavat hermostumaan, vaikka vierasvaroja saattaisikin pakkasesta löytyä. Se ei vain ole sama asia.


Siinä ne. Aika ruokapainotteisesti mentiin tällä kertaa. En välitä täällä suuremmin avata elämääni, mutta jos jotain muuta minusta haluatte tietää niin täältä löytyvät ne edelliset "paljastukset".


3 kommenttia:

 1. Challenge received, thank you! :)

  VastaaPoista
 2. En kyllä itsekään tykkää näitä haasteita/kiertojuttuja sillä lailla jaella kun aina vain jaan nämä samoille henkilöille. :D
  Mä myös tykkään simpukoista, mutta niiden syöminen on kyllä jäänyt aika vähälle nyt lähiaikoina. Koskahan olisin viimeksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, samoilla linjoilla ollaan, mutta onhan näitä kiva silti saada :-D

   Poista

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.