torstai 15. syyskuuta 2011

Syömään!

Minut tuntevat tietävät että olen herk(kuperse)uttelija isolla H:lla. Tässä hyvä aasinsilta tulevaan teemaan eli matkaeväisiin. Kreikkalainen ruoka upposi hyvin melkein koko kahden viikon ajan. Sitten tuli pieni kisaväsymys ja viimeisenä iltana mentiin pizzalle... ok tunnustetaan vielä että matkassa oli ollut jo yksi välilipsahduskin... Silti liputan näinä vaikeina aikoina Kreikalle, tai ainakin sen sapuskoille. Kaikkein kuvauksellisimpia nauttimamme annokset eivät aina olleet. Kamerakaan ei tainnut olla jokaisella ruokailulla edes mukana, eikä valaistuskaan kaikissa syöttölöissä ollut kirkkaimmasta päästä (siis jotain kynttilöitä ja tunnelmaa?). Selittelyiden jälkeen itse asiaan - niihin ruokakuviin:

Porkgyros, eli possugyrosi pitää tiukasti rullatun pitaleivän avulla sisällään sitä porsaanlihaa, tatzikia, tomaattia, punasipulia ja pari ranskalaista perunaa. Tässä versiossa oli vielä vähän salaattiakin mahdutettu mukaan. Parin euron gyros oli hyvä lounas. Parempi kuin suomalaisserkkunsa euron juusto.

Santorinilla kasvatetaan hyviä tomaatteja (joita ei kai kastella ollenkaan, vaan ne ottavat tarvitsemansa veden yökasteesta? korjatkaa jos olen väärässä) ja niitä riitti tässä annoksessa maisteltaviksi. 

Moussakaa pitää kokeilla jos Kreikkaan matkustaa. Tässä matkamme paras sellainen. Siitä kuvauksellisuudesta viis jos maku on kohdallaan.

Lämmin kasvissalaatti auringonlaskussa ravintolan kattoterassilla. Ruoka, seura, viini ja maisema olivat kohdillaan tällä aterialla.

Välilipsahdus Iosilla. Puolustuksen puheenvuorona, että Ios ei ole kovin kreikkalainen Kreikan saarista, vaan sellainen bilepaikka. Jos vielä jotain selityksiä täytyy lisätä niin tämän annoksen nimi on Chuck Norris - ei sellaista voi ohittaa kokeilematta!

Kertaakaan ei menty nälkäisinä nukkumaan. Miten kreikkalainen ruoka uppoaa teihin? Maistuuko "tatsikitsi" ja kyytipoikana ouzo? Mä en niinkään välitä ouzosta, paitsi että se kyllä tuoksuu hyvälle...mutta Mythosta tuli kyllä maistettua juotua pari kertaa joka ilta. Niin ja paikan päällähän se on nelosta eikä sellaista kuravettä kuin mitä täällä esim. Stockalta saa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.