perjantai 18. marraskuuta 2011

Punkkuperjantai

Vihdoinkin kotona. Luulin jo ettei työpäiväni pääty koskaan. Herra luuhaa tänään pikkujouluissa ja saan viettää illan rauhassa koneen ja viinilasin ääressä.
Eilen torstaina, 17.11. kun kaikki muut suuntasivat innoissaan aamulla H&M:lle tappelemaan Versacen vaatteista, minä pistin asiat tärkeysjärjestykseen ja kipitin Alkoon. Uusi Beaujolais oli jälleen saapunut pitkäripaiseen. Tällä kertaa viini oli vielä pakattu kepeään muovipulloon. Beaujolais Nouveauta ei kuulukaan säilyttää pitkään, joten kevyessä muovipullossa sen (aavistuksen banaaniset) aromit eivät mene juuri miksikään - sillä sen parasta ennen nautinta aika on juuri NYT.

Elämä on. Taaemmat pullot sisältävät sitä hehkuttamaani muoviin pakattua viiniä. Alko oli ottanut tänä vuonna nämä kaksi beujolaista valikoimiinsa. Tunnetusti olen niin utelias, että molempia on pakko päästä testaamaan...

Viinin kanssa nautin manchego juustosalaattia, jonka kastikkeeksi tein vadelmavinegretteä.
(Muita ainesosia: hunajameloni, jääsalaatti ja parmankinkku)
Parhaat beaujolaismuistoni ovat vuodessa 2004 jolloin olin 3kk korkeakouluharjoittelussa Luxembourgissa. Ystäväni tulivat käymään minua katsomassa juuri näihin aikoihin ja lasi jos toinen tuli beaujolaista sitten nautittua - hyvässä seurassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.