torstai 29. maaliskuuta 2012

Lukutoukka nostaa päätään
Taannoin kun tilasin Hans Välimäen Ruokaa Ranskasta sujautin myös ostoskoriin tuoreimman Michael Connellyn pokkarin The Fifth Witness. Ajoittaista lukutoukkaa minussa kutkuttaa jo kovasti käydä pokkarin kimppuun, mutta ei - pysyn tiukkana ja säästä kirjan lentokoneessa/uima-altaalla luettavaksi. Tiedän jo kuinka mieheni hermostuu kun en vastaa minulle esitettyihin kysymyksiin muilla kuin "Luen nyt" kommenteilla. Sorry darling, mutta kun pääsee dekkarin juoneen kiinni ja koukkuun ei auta muu kuin lukea eteen päin, loppuun asti.

Dekkareissa, tai ainakin näissä Connellyn teoksissa on ollut se hyvä puoli että olen hyvin ymmärtänyt niitä hyvin alkuperäiskielellä (englanniksi) kirjoitettuina sekä myös ranskaksi käännettyinä. Kielipäätä on hyvä välillä hieman testata ja harjoittaa, eikö vaan?
Liza Marklundit olen lukenut suomeksi ja luulen ettei toinen kotimainen taivu tarpeeksi Annika Bengtzon tapausten selvittämiseksi...

Dekkarien lukeminen on muuten aika koukuttavaa, kun lukee yhden haluaa heti aloittaa toisen. Olen oikeastaan aika ajoittainen lukutoukka joka lukee silloin kun löytää haluamansa teoksen sekä vapaata aikaa ( lue lomaa) sen lukemiseen. Nyt on kirja jo hankittu ja loma odottaa nurkan takana eli pian muutun jälleen lukutoukaksi. Klassikkoja nauttivaksi perhoseksi en aio kuoriutua koskaan, sillä nautin enemmän dekkarien tuomasta jännityksestä kuin sanoilla leikkivän proosan lukemisesta.

Millaisia lukutoukkia löytyy siltä suunnalta?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.