lauantai 17. maaliskuuta 2012

ArmastanLeppoisaan lauantaiseen ostosretkeemme sisältyi tänään visiitti Tuomiokirkonkadulla sijaitsevaan Armas Maitokauppaan. Tällä kertaa emme olleet hakemassa maitoa vaan maalaispatonkia, valkohomejuustoa sekä kaura- että maapähkinävoikeksejä iltapäiväkahvin kanssa nautittaviksi.

Tillikan juustolautaseen kuului nokkoshunajaa, mausteleipää sekä Armas-juustoperheen lähijuustoja. Tuo alin oli sitä suussa sulavaa savujuustoa.


Oikeastaan tarkoituksena oli hakea Tillikassa viime perjantaina maisteltua Armas-juustoperheen savujuustoa, mutta sitä ei nyt ole saatavilla kuin Tillikassa. Kuulemma vasta aikaisintaan loppukesäksi/alkusyksyksi on uusi erä savujuustoa kypsymässä. Pitää tyytyä armastamaan muita juustoja tuohon asti. Tai poiketa uudestaan Tillikkaan juustolautaselle...

Saan muuten usein herkutella juustoilla kaikessa rauhassa sillä miehelläni on valikoiva tapa syödä juustoa. Perinteisiä kylmänä voileivän päälle viipaloitavia juustoja hän ei syö lainkaan. Lämpimänä juustot kyllä maistuvat, kuten quattro formaggi pizzassa. Myös kreikkalainen saganaki meni lomareissulla sellaisenaan. Leivälle levitettävät tuorejuustot ovat ok pienissä määrin. Yllättäen kuitenkin kylmänä salaateissa hän voi syödä fetaa tai mozzarellaa. Itse oikeastaan vierastan vain vahvoja sinihomejuustoja. Söin muuten kuvan kimpaleen hyvällä halulla sillä se oli pehmeä ja mieto maultaan.

Armastatteko te juustoja?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.