torstai 3. tammikuuta 2013

Tapaus Huber

Kolme tähteä.

Odotukset olivat korkealla, mutta harmiksi tuon päivän yleinen fiilis oli vähän niin ja näin, mikä ehkä sitten vaikutti siihen miten Ravinteli Huberin koimme.
Tosiaan viime keväänä Berthassa ensimmäistä kertaa käydessämme olimme myydyt. Silloinen illallinen sai täydet viisi tähteä, helposti.
Kaikki natsasi: ruoka, juoma, palvelu, ympäristö, sisustus, kaikki.
Koska Huber on Ravinteli Berthan omistajien toinen makukeidas (näin he sen itse ilmaisevat nettisivuillaan) niin odotimme siltä paljon. En voi sanoa että suorastaan petyimme, enemmänkin jäimme hämillemme.

Ravinteli Huberin sisustusta yläkerrasta.

Tässä kurkkaus yhteen Huberin alakerran pöytään.

Sisustus.
Pidimme paljon. Valkoiset pöytäliinat ahdistavat ja niitä ei Huberissa (kuten ei Berthassakaan) ole. Yksinkertainen funkkistyyli oli mieleemme. Siistiä ja simppeliä kivoilla yksityiskohdilla höystettynä. Haluan meille kotiinkin tuollaisen roikkamaisen valaisimen... Ja valaisimista puheenollen, ulko-oven viereisellä seinällä oleva iso vihreä Heineken valomainos oli ainoa muuten harmonisesta sisustuksesta poikkeava elementti. (jonka tarpeellisuus ilmeisesti piilee siinä että tässä ravintelissa voi myös ruuan kanssa tilata olutta olematta juntti?)


Tartar, yksi Huberin alkupaloista.

Kuvetta, eli flankkia.
Pääruoka siis tarjoillaa omanaan, lisukkeet ja kastikkeet tulee tilata erikseen ja ne tarjoillaan Huberissa kaikki erikseen.

Paras jälkkäri pitkään aikaan! Ananasta ja kookosta sekä rommijääteloä.
Pinacoladan ystäville varma valinta Huberissa!


Ruoka.
Oli hyvää, ei voi valittaa. Kummastelimme silti hieman pihvitarjonnan logiikkaa.
Ruokalistan oikella puolella olevat lihat (sekä kala ja tofu) ovat aina saatavilla, mutta vasemmanpuoleisten saatavuus sitten pitää erikseen tarkastaa ravintelin seinän liitutaululta. Kyseiset lihat tulivat mielestäni todella suurina paloina, esim. 680g jne. Ilmeisesti näitä annoksia onkin sitten tarkoitus jakaa pöytäseurueen kesken?

Koska nuo "valittavissa" olevat erikoisleikkuulihat olivat suurimmalta osalta loppu (sunnuntaina klo 16.30?) päädyimme peruslistalla oleviin tuotteisiin. Minä otin 300g kuvetta (näkyy kuvissa) ja mieheni otti 500g kylkeä.
Mistään pienistä määristä lihaa siis ei ollut kyse. Silti tarjoilijamme oli huolissaan riittivätkö meille valitsemamme lisukkeet (rakuunaporkkanat, kukkakaaligratiini sekä ranskalaiset ja pippurikastike). Ne kuulemma olivat todella pieniä annoksia ranskalaisia lukuunottamatta. Tässä vaiheessa olimme jo tilanneet myös alkuruuat. Ihmettelimme, että kuinka paljon normaalikokoisen ihmisen oikein oletetaan vetävän ruokaa yhdellä kertaa? Halusimme maistaa myös jälkiruokia, joten olimme varmoja että tilaamamme lisukkeet kyllä riittävät.

Itse ruuat olivat todella maittavia. Mieheni oli todella tyytyväinen alkuruuaksi tilaamaansa tartariin ja minä maa-artisokkaani jota annoksessa oli hauskasti eri tavoin valmistettuna. Myös pääruoka-annokset olivat mitä parhaimpia ja lisukkeet riittivät hyvin. Niinkin hyvin, että mieheni joutui luopumaan ajatuksesta ottaa jälkiruokaa. Minä kuitenkin halusin ehdottomasti maistaa ananas-kookos annosta. Kaunis ja todella herkullinen jälkkäriannos katosi tämän herkkusuun kitusiin alta aikayksikön.
Muu.
Palvelu Huberissa oli ystävällistä ja kaikin puolin toimivaa ainakin siihen asti kun olimme syöneet pääruokamme. Sitten meidät vähän niin kuin unohdettiin ja meitä siihen asti tarjoillut mieshenkilö ei enää saapunut meidän pöytäämme. Jonkin aikaa siinä odoteltuamme ohi kulkeneet naistarjoilijat sitten paikkasivat tilannetta. Silti tovin saimme jälleen odottaa että jälkiruokatilaus saatiin tehtyä.

Ruuat saapuivat muuten aina todella nopeasti, vaikka ruokalistalla varoitettiin jopa 45min valmistusajoista. Kokonaisuudessaan vierailumme Huberissa taisi kestää 1,5h josta ainakin 20min oli "turhaa" odottelua.
Lasku saatiin tilattua vaivattomasti ja se tuli nopeasti, ja se myös käsiteltiin heti, mikä ei aina ole niin helppoa (mikään ei ole niin ärsyttävää kuin odottaa että joku tulisi rahastamaan, että pääsisi lähtemään...).
Laskutuksessa hieman oudoksutti jäävesi, se oli 2,5€ henkilöltä. Tällä kertaa olimme pelkällä vesilinjalla viinin sijaan ja jäin miettimään olisiko vettä laskutettu erikseen muun juomatilauksen yhteydessä? Mielestämme kuitenkin jäävesi on liioitteltu ilmaisu suoraan silmiemme edessä kraanasta tarjoilupulloon kaadetusta vedestä joka ei ole jäitä nähnytkään.

Eniten kuitenkin Huberin "pisteitä" laski ravintelin käyttämästä puuhiiligrillistä lähtevä katku. Ensimmäiset minuutit grillin tuoksu vielä miellytti, mutta vartin jälkeen alkoi savunhaju ärsyttää. Eikö henkilökunnalla tule pää kipeäksi kun koko päivän hengittävät tuota katkua? Emme ole edes mitään herkkänenäisiä, emmekä astmaatikkoja, mutta nyt oikeasti kärsimme tuosta hajusta. Se vielä seurasi mukanamme kotiin, sillä vaateethan olivat imaisseet itseensä sitä koko visiittimme ajan.

En halua teilata ja tuomita Huberia tässä millään lailla, kerroin vain miten meidän ruokailumme kyseisessä ravintelissa sujui.
Mielelläni annan Huberille vielä toisen mahdollisuuden.
Mielenkiinnolla myös kuulisin millaisia kokemuksia muilla on Huberista.


Isyyspakkaus -blogin Tommi K. tunnelmat olinkin jo lukenut ennen omaa visiittiämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.