tiistai 15. tammikuuta 2013

Parasta pekonista, osa 3

Vaikka tänään tyytyväisenä söin pinaattilättyjä (itsetekemiäni vielä) lounaaksi aion nyt kertoa mikä on mielestäni kolmanneksi parasta mitä pekonista voi valmistaa:

BLT -leipä!

Tässä BLT vielä kokoamatta, sen sai tehdä ruokailija ihan itse.

Tähän herkulliseen leipään tarvitset:

  • pekonia
  • vaaleaa leipää
  • valkosipulimajoneesia/ levitettä
  • tomaattia
  • salaattia

Vaikka pidän pekonista todella paljon en silti välitä sen käristämisestä pannulla sillä siivo ja käry ovat sen homman jäljiltä aikas hurjat. 
Olinkin tällä kertaa ovela ja tein leivän itse (Resepti oli joskus kauan sitten Pirkka -lehdessä tässä siihen linkki) ja laitoin pekonit uunin pellille paistumaan yhtä aikaa leivän kanssa. Siis niin että leipä paistui rauhassa uunin keskiosassa ja pekoni pellillä uunin alaosassa. Pekoni kypsyy uunissa noin 15-25min riippuen lämpötilasta ja uunin tehoista. Nenä kyllä kertoo aika hyvin kun rupeea olemaan valmista. 

BLT -leivän kanssa kuuluvan valkosipulimajoneesi/levitteen tein sillä välin kun paistoprosessi oli käynnissä. 

Murskasin yhden valkosipulin kynnen ja lisäsin siihen pienen tilkan valkoviinietikkaa (1/2 tl), suolaa, mustapippuria, 1 dl majoneesia ja 1dl (tai 1/2 rasia) philadelphia tuorejuustoa (maustamatonta) sekoitin koko komeuden leivälle tulevaksi levitteksi.

Tällä kertaa tarjoilin BLT:n niin että itse leivän kasaaminen jäi ruokailijan itsensä tehtäväksi ja tämä toimi ihan hyvin. Leipä ja muutkin ainesosat katosivat lautasilta hyvin nopeasti. 
BLT mielestäni sopii mainiosti iltapalaksi tai pikkusuolaiseksi välipalaksi verkkaiseen viikonloppuun. Suosittelen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.