keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Pitkäperjantain pitkä illallinen pihalla

Yritän kertoa matkamme tapahtumista jokinlaisessa aikajärjestyksessä. Mennäänpä nyt siis lomamme ensimmäiseen kokonaiseen päivään Singaporessa (MacRitchien luontopolulla käyntiä edeltävään iltaan). Tuolloin oli pitkäperjantai, joka oli myös tuolla suunnalla pyhäpäivä. Aamupäivän vietimme ostoskadulla ihmettelemässä Louis Vuitton liikkeiden paljoutta - niitä oli joka nurkalla. Nälkähän siinä tuli kun koitti jotain muuta kuin "Luiska" kauppaa löytää. Suuntasimme iltaruokailulle mielestämme ajoissa, eli jo ennen kuutta kohti East Coast Lagoon Food Villagea (joka sijaitsee East Coast Parkwaylla). Ilmeisesti pyhäpäivästä johtuen ulkoilma food court (eli ravintola- ja ruokailupaikka keskittymä) oli aivan täynnä.


Tässä food villagessa homma toimii niin, että kun löydät itsellesi pöydän katsot sen numeron. Sitten käyt hakemassa syötäviä erilaisia ruokia valmistavista myyntipisteistä. Kerrot tilatessa pöytäsi numeron. Seuraavaksi käyt hakemassa itsellesi ja seurueellesi juotavaa. Valmis ruoka tuodaan sitten sinulle pöytään ja rahastetaan myös tässä vaiheessa. Helppoa eikö vain? Ruokaa hakemassa olevat paikalliset varaavat itselleen paikan usein laittamalla taskunenäliinapaketin pöydälle. Koska tuo ilta oli todella vilkas, me teimme kuitenkin niin että aina joku meistä piti paikkaa muiden tilatessa ruokia. Syötiin  satay-vartaiden lisäksi vaikka mitä kalaa ja kasvista niin että olin kiitollinen valinneeni illan asuksi joustavan trikoomekon...

Juomavalikoima oli laaja. Alareunassa näkyy sokeriruokoja joista puristettu vihertävä mehu näytti olevan paikallisten yksi suosikkijuomista.

Myös muita mehuja löytyi pirteissä väreissä.

Me otettiin olutta. Pullot sai jäitä täynnä olevaan sankoon jotta juoma pysyi edes hetken viileänä. 

Satay-tikkuja!!!

Meidän tikut tulivat tästä myyntipisteestä.

Nautaa, kanaa ja lammasta tikussa.

Ruokatiskien valikoimissa oli vaikka mitä.


Osa ruuasta punnittiin ennen valmistusta. Tässä ovat meille tulevat ravut vaa'alla.

Samat ravut valmiina ja valkosipulilla höystettyinä. Taustalla näkyy annos paistettua rauskua.

Tikuilla piti vähän auttaa lihan irrottamisessa kuoresta.

Kailania tai Kai-Lan (molempia kirjoitusasuja tunnutaan käyttävän) nimistä kasvista. Oli herkkua.

Paistettua riisiä merenelävillä. 

East Coast Lagoon Food Village sijaitsee aivan meren rannassa. Oikealla näkyvät proomualukset loistivat yöllä kuin kiiltomadot.

Ilman jalustaa ja täydellä mahalla en jaksanut ruveta enempää kikkailemaan jotta saisin kelvollisen kuvan kiiltomatomaisesti merellä välkkyvistä proomuista. Tämä saa kelvata.


Sitten pieni loppukevennys:Tuli suomifiilis kun havaitsin parin paikallisen nauttineen nestepainotteisen illallisen ja sammuneen palmujen alle. Ilmeisesti osataan sitä muuallakin vetää kunnon pussikaljakännit. Poikien ruuat olivat muuten melkein koskemattomat...


Lisää ruokajuttuja on tulossa. Muun muassa Tapas-buffetista sekä dumplingeista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.