sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Marina Bay Sands 1/2

Tuhdin cava- ja tapasbuffetin jälkeen jaloittelu oli paikoillaan. Lähdimme tutkailemaan Marina Bay Sands hotellikasino- sekä viihdekeskuskompleksia. Vuoden 2008 visiitillämme kävimme Singapore Flyerissa (auetessaan maailman suurimmassa, 165m korkeassa maailmanpyörässä) katselemassa näkymiä ja tuolloin MBS oli vielä rakennustyömaata.

En tiedä mikä on, mutta aina reissuillamme käymme korkeissa paikoissa. Meikäläisen korkeanpaikan kammoa testattiin jälleen kun heti ensimmäiseksi lähdimme ylös katsomaan maisemia. Laivamaisen rakennuksen kärjessä sijaitsee näköalatasanne jonne sisäänpääsy/hissikyyti kustantaa 20 paikallista dollaria. Hissikyyti oli huippu nopea. Korkean kompleksin kaikki hissit ja liukuportaat ovat muuten suomalaisen KONE -yhtiön toimittamia, eli hyvässä kyydissä oltiin :-)

Sitten niihin maisemiin:

Hissille mennessä bongasin pienoismallin MBS kompleksista. Matala rakennus on ostoskeskus, korkea hotellia. 

Samaa pienoismallia toiselta kantilta, rannasta päin katsottuna.

Pilvenpiirtäjämaisemaa näköalatasanteelta katsottuna.

Esplanaadilla sijaitsevat teatterirakennukset, jotka tunnetaan myös nimillä "The durian" tai "Fly" kyseistä hedelmää tai vaihtoehtoisesti kärpäsen silmiä muistuttavan ulkonäkönsä takia.

MBS kompleksin edessä rannassa oli Luiskalla ihan oma iso putiikkinsa.

Moshe Safdien suunnittelema ArtSience museo. Kyseinen arkkitehti vastasi muutenkin tästä MBS kompleksista.

Vastarannalla, Esplanaadilla sijaitseva värikäs stadionkatsomo palvelee niin formula1 kisoja kuin vedenpäällä olevalla urheilukentällä järjestettäviä tapahtumia.

Singapore Flyer näytti aika pieneltä tältä näköalatasanteelta katsottuna. Korkeanpaikan kammoni ei muuten vaivannut ollenkaan tasanteella ollessa.


MBS laajenee vielä. Tulossa on vielä viihtyisää viheraluetta.

Viheralue on vielä jonkin verran kesken.

Näköalatasanteella riitti maisemista nauttivia.
Suosittelen Singaporeen matkaaville tuota MBS:n näköalatasannetta. Se on jokaisen dollarin arvoinen, maisemat ovat sen verran upeat. Vai mitä sanotte?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.