sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Tipu ja nyytit

Esittelisin eilisen illallisen kuvina, mutta hätähousuilla oli niin nälkä että alkuruoka katosi kitusiin nopeammin kuin kameran sai kaivettua esiin suojapussukasta. Jälkiruokana olleet lakritsi- ja irish coffeefudge taas eivät olleet kovinkaan näyttäviä (makua niissä kyllä oli).

Päädyn siis pääruuan esittelyyn ja suurpiirteiseen reseptiin.
Teimme tipunyyttejä. Ohje on Iskuruokaa -nimisestä teoksesta (josta kerron lisää jokin toinen kerta). Yksinkertaisuudessaan tipuja eli broilerin fileitä hieman nuijitaan ohkoisemmaksi. Sitten sipaistaan pintaa suolaa ja pippuria ennen notkean vuohenjuustolevitteen levittämistä ja basilikanlehtien lisäystä. Seuraavaksi laitetaan koko komeus rullalle, joka viimeistellään pekonin siivuilla päällystämisellä ja hammastikuilla paketin tukemisella. Nyytit saavat väriä pintaa kuumalla pannulla ennen kuin siirtyvät 200°c uuniin noin 20-30 minuutiksi kypsymään.

Tipunyytit ottavat väriä pintaan pannulla.

Valmiit nyytit suoraan uunista otettuina olivat höyryävän kuumia kuten epätarkasta kuvasta voi havaita...

Kurkun kostukkeena oli kuivaa kuohujuomaa.

Työpäivän jälkeen oli kiva tulla kotiin ja löytää tällainen kimppu keittiönpöydältä. Kiitos rakas.

Eilisen rauhallinen yhdessä touhuaminen oli pelkkä muisto tänään kun hoidettiin kotia, eli kaikkia rästitehtäviä jotka ovat odottaneet ja odottaneet toteuttamistaan. Seuraavaa verkkaista iltaa saa kaihoisasti kaivata jälleen viikon verran. Oliko teidän viikonloppunne rauhallinen vai täynnä tekemistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.