maanantai 26. syyskuuta 2011

Teemailtoja

Viikonloppu sujui erilaisten teemojen parissa.
Matkasimme ruokia mukaillen Mexicossa, Amerikassa ja Espanjassa. Aloitimme jo torstai-iltana tekemällä Mexicon salaattia (salaattia, tomaattia, maissia ja maustettua jauhelihaa - ei tarvitse ollenkaan kastiketta!). Perjantaina makumatkasimme Amerikkaan valmistamalla ribsejä. Herkullisen marinaadin olimme tehneet jo etukäteen valmiiksi. Kyseistä Pastanjauhantaa-blogin reseptiä kokeilimme ensikertaa viime juhanuksena ja se osoittautui mainioksi. Lauantaina meillä oli aikaa ja energiaa enemmän, joten innostuimme kokeilemaan erilaisten tapasten valmistusta. Kinkkumeloni -yhdistelmässä, oliiveissa tai aurinkokuivatussa tomaatissa ei ollut mitään uutta tai mullistavaa, mutta choritzoa emme olleet aiemmin paistaneet. Valkosipulilla ja persiljalla maustettu choritzo oli HYVÄÄ. Chili-valkosipulikatkaravut valmistuivat viimeisenä, jolloin ne nostettiin pannussa pöytään. Ja eikun syömään...

Teemaan kuului myös ruokajuoman huomioiminen. Mexicoiltana maitui Sol.

Ribsien ohessa dipattiin myös kasviksia jotta ruokaympyrä ei menisi liian yksipuoliseksi. Juomana Budweiser. Taustalla soi muuten Bruce Springsteen.

Reilusti chilillä ja valkosipulilla maustetut katkaravut.

Espanja-teeman tapaksia.

Tapaksien kanssa nautittiin sidraa.


Kaiken tämän syöpöttelyn jälkeen vuorossa on viikon verran kevennystä kasvissalaattien ja hedelmien muodossa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.