tiistai 16. lokakuuta 2012

Parasta pekonista, osa 2

Taulu sen kertoo: Tänään vuorossa ovat tipunyytit.

Tarvitaan:
Kanafileitä (mielellään ohuita ja kooltaan yhteneviä), suolaa, pippuria, tuorejuustoa (maun voi itse valita), tuoreyrttejä, PEKONIA ja varrastikkuja.

Mausteet fileiden pintaan, sipaus tuorejuustoa ja yrtit päälle - sitten kääräistään koko komeus pekoniin.

Rulla tai nyytti pysyy koossa varrastikkujen tai hammastikkujen avulla.

Tässä valmis lopputulos tällä kertaa.


Tipunyytit, ne ovat toiseksi parasta mitä pekonista voi valmistaa. Sen ykkösherkun löytää täältä. 
Tässä olikin vierähtänyt hetki siitä kun pekonia on viimeksi syöty, joten sitä suuremmalla syyllä piti tehdä vähän parempaa pekoniruokaa - eli tipunyyttejä.

Resepti on alun perin Iskuruokaa -kirjasta, josta olen joskus jo kertonutkin vähäsen. Niin ja taisin sen reseptinkin muuten jo kertaalleen kertoa täällä. 

Tällä kertaa eripariset fileet aiheuttivat hieman ongelmia. Viidestä fileestä tuli lopulta neljä nyyttiä kun yhdistin pienimmät fileet yhdeksi. Lisäksi oikaisin hieman ja jätin alun ruskistuksen pois. Kanat vaan suoraan uuniin ja sitten loppuvaiheessa grillivastuksen avulla taioin hieman paistopintaa pekoniin. Hyvää tuli näinkin. Hyvää tulee myös jos vaihtelun vuoksi vaihtaa kanan possuun. Jos pekonista todella pitää niin nyyttejä voi kieputella vaikka kahdenkin pekonipaketin verran...

Eipä sitten muuta kuin kokkaamaan!


2 kommenttia:

  1. Käypä kurkkaamassa blogissani. Siellä olisi sulle jotakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos! Täytyypä taas pistää mietintämyssy päähän kahdeksaa julkaisukelpoita randomia faktaa varten...

      Poista

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.