sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Jämäkunkku




Jämäruokien uudeksi kuninkaaksi tässä taloudessa on tänään kruunattu tortillalasagne. Kauan eläköön kunkku!

Välillä on hyvä lehteä lukiessa artikkelien lisäksi myös huomioida mainokset. Niin mekin löysimme tämän tortillalasagnen ohjeen, se lymyili puolihuomaamattomasti tuoreimman Glorian Ruoka&Viini -lehden (nro 7/2012) sivulla muiden toimitettujen reseptien joukossa. Alkuperäinen resepti löytyy muuten Valion nettisivuilta, täältä. 

Minähän tietysti vähän tuunasin ohjetta tätä omaa versiota valmistaessani. Päätavoitteenani oli käyttää kaikki edellisen illan tortillakemujen jämät: tortillalätyt, jauheliha, pilkotut paprikat, tomaatit ja jalopenot sekä crème fraiche. Hyvinhän ne menivät.

Jauhelihaa oikeastaan ei ollut jäänyt kuin pari hassua lusikallista, joten sitä piti hankkia kokonaan uusi paketillinen. Maustamisen pohja lähti silti siitä jämäerästä johon olin käyttänyt pussillisen taco-mausteseosta.
Nopealla vilkaisulla pussin kylkeen kartoitin mitä kaapista löytyviä mausteita tarvitsin: juustokuminaa, chiliä, korianteria, paprikaa, mustapippuria sekä gourmet "maustesuolaa". Lisäksi jauhelihaseokseen pilkoin sipulin ja pari valkosipulin kynttä. Ruskistelun ja kaikkien jämäainesten lisäämisen sekä maustamisen jälkeen annoin seoksen porista liedellä rauhakseltaan parikymmentä minuttia.

Sitten ladoin uunivuokaan vuoron perään kastiketta ja tortillalättyjä niin että aloitin laittamalla pienen määrän kastiketta vuuan pohjalle ja sitten viimeisen (tässä tapauksessa viidennen) lätyn jälkeen pinnalle kaadoin loput kastikkeet. Pinnalle ripaus juustoraatetta ja koko komeus uuniin 225 asteeseen reiluksi vartiksi.
Sitten koitti se ikävin hetki, piti odottaa että lasagne hieman jäähtyy ja vetäytyy ennen kuin sitä pääsi maistamaan hotkimaan!

Suosittelen!



Sellaisen huomion haluaisin tehdä, että mainosreseptejä lukiessa on sallittua käyttää myös maalaisjärkeä. Koska tämä tortillalasagnen resepti oli Valion mainoksesta siinä käytetään muun muassa yrityksen valmistamaa maustettua ruokakermaa. 
Antakaa anteeksi jyrkkä mielipiteeni, mutta mielestäni maustetut ruokakermat ovat aivan turhia. Ok ainoastaan, jos maustekaappisi on totaalisen tyhjä, mutta muussa tapauksessa paria maustetta ja tavallista (sekä myös puolet halvempaa!) ruokakermaa käyttämällä pääsee ihan yhtä hyviin lopputuloksiin. 
Kaikkea mainosmateriaalia ei siis tarvi niellä pureskelematta...mutta kermat voi silti kaapia päältä ;-)

3 kommenttia:

  1. Joo, mä peesaan kyllä tota maustettujen ruokakermojen turhuus kommenttia, vaikka olenkin ketittiöiden poropeukaloiden kuningatar! Kiitän ja kumarran tästä postauksesta, vannoutunut tacoruokien ystävä testaa tämän asap!

    Hassu juttu muuten, oon liittynyt tämän sivuston lukijaksi kahdesti, siltikään minua ei näy tuossa sivubannerissa..... Näynkö sinulle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa tätä tortillalasukkaa ihmeessä, on helppo ja hyväksi havaittu!
      Et näy mulle lukijana, enkä taida osata auttaa. Ootko kokeillut tehdä niin että tulet tänne niin ettet ole itse kirjautuneena bloggeriin ja sitten kirjaudut? Tää bloogeri muutenkin herjailee välillä sitä sun tätä eikä näytä läheskään aina seuraamieni sivustojen tuoreimpia juttuja...

      Poista
  2. Noh, liityin nyt kolmanne kerran tähän sivustoon ja poistin yhdet täpän tuolta asetuksistani, jota en ollut aiemmin huomannut. Katsotaan, josko pääsisin nyt listalle... :)

    VastaaPoista

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.