maanantai 20. elokuuta 2012

Telttaretken parhaat palat

Minipallogrilli KodinYkkösestä à 10€. Todella söpö kooltaan, mutta toimi hyvin ja ajoi asiansa.

Grillatut vaahtokarkit, paras jälkiruoka mitä eräretkellä voi olla.

Soutelemassa vuokraveneellä. Laineiden liplatus ja auringonpaiste <3 !!!
Oli meillä perämoottorikin käytössä, en olisikaan jaksanut soutaa 3h...

Joutsenperhe iltauinnilla. Lintubongauksen parasta antia.

Vaikka eilen satoi vettä lähes koko päivän minua hymyilyttää kuinka hyvät ilmat meillä oli telttaretkellämme. Yllä olevat kuvat ovat hyvä todiste siitä.

Mieheni on tosiaan jo piiitkään yrittänyt mairitella minua lähtemään telttailemaan. Yleensä ideana on ollut jokin pieni (tai vähän pidempikin...) patikointi jossa sitten yövyttäisiin yö, tai kaksi... Ei ole tullut kauppoja. En todellakaan ole suostunut lähtemään räpiköimään metsiin puoliomaisuutta selässäni. Varsinkin kun edellisellä päiväpatikoinnilla jolla kävimme hieman eksyimme ja patikoimme erittäin vaikea kulkuisessa maastossa reilun tunnin verran ylimääräistä.

Kelkkani kuitenkin kääntyi kun nuo puheet vaihtuivat autolla paikan päälle matkaamiseen ja sisävessasta sekä suihkuista sivulauseessa mainitsemiseen. Lopulta päätös telttailemaan lähtemisestä tehtiin aika nopeasti ja tuli vähän kiire haalia kaikki tarvittavat varusteet kasaan. Onneksi mieheni vanhemmilta löytyi varastoistaan muun muassa hurmaavan värikäs 80-luvulla käytettynä ostettu huvilateltta sekä akkukäyttöinen pieni perämoottori... Automme oli siis ääriään myöten täyteen lastattu kun perjantaina iltapäivällä lähdimme matkalle kohti Uuttakaupunkia.

Matkan paras hetki miehelleni oli varmasti lauantaina iltapäivällä, kun totesin grillauksen jälkeen että tämähän (telttailu ja luonnonhelmassa olo) on oikeastaan aika siistiä. En välttämättä ole vielä valmis lähtemään viikoksi maastoon, mutta pienen kipinän retkeilyyn sain - sen verran hyvin meni tuo koko reissu.


Löytyykö teistä innokkaita telttailijoita/retkeilijöitä?


2 kommenttia:

 1. Hmm.. Musta voisikin löytyä hiukan sisäistä telttailijaa. :D Nyt kun mietin niin voishan se olla kiva vaikka joksikin viikonlopuksi lähteä johonkin korpeen luonnon armoille.
  Taitaa jäädä kyllä suunnittelun asteelle korkeintaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne vaan pusikkoon yöpymään! On se kokemisen arvoista.
   Mulla suuri etu ja apu oli siitä että mies on innokas telttailija/retkeilijä ja niitä varusteitakin oli helppo raapia kasaan. Pienellä suunnittelulla säästää isot itkut metsässä kun on muistanut pakata mukaan kaikki tarvittavat jutut. Suosittelen kokeilemaan, sillä sen vasta tietää että tykkääkö telttailla, vaiko eikö ;-)

   Poista

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.