perjantai 24. elokuuta 2012

Chilifestit

Omaa satoa. Sormenpää vertailukohtana chilien koolle :-)

Silmäteräni. Toinen chilikasveista on runsaan kukinan jälkeen tuottanut vain tämän yhden "hedelmän". 

Toinen kasvi puolestaan puskee uusia chilejä minkä kerkiää.

Nämä kypsät chilit on jo syöty. Nyt odotellaan seuraavien kypsymistä...

Suomen tulisimmaksi festivaaliksi itseään tituleeraava Chilifest on tänä viikonloppuna Tampereella. Poikkesimme noilla festeillä viime vuonna enkä vieläkään ole unohtanut sitä hieman tulista makkaraa jonka siellä söin... Katsotaan uskallammeko toistaa tuon kulinaristisen teon tänä vuonna. Positiivista noissa festeissä on ainakin se, etteivät ne maksa mitään. Ihan ilmaiseksi voi mennä jo tänä iltana kuuntelemaan "tulista" rokkia sekä katsomaan Flamman tulishowta.

Kohokohdaksi ehkä nostaisin sunnuntaisen Naga Morich -chilinsyönnin maailmanmestaruuskisan. Hui!!! Minulle riittää pieni tulisuuden tuikahdus ruuassa. Enemmänkin arvostan sopivaa mausteisuutta kuin tappavaa polttelua, mutta makunsa kullakin? Olisi hauska kuulla miten kilpailijat ovat reenanneet tähän kisaan.

Meillä on tavallaan chilifestit joka ilta kotona, kun tarkastan kahden chilikasvini päivittäisen kunnon. Oikein huvittaa miten nämä kasvit ovat saaneet pauloihinsa, ihan kuin olisimme hankkineet koiranpennun. Raportoin näet viikoittain näiden chilien voinnista "kasvattajalle", eli työkaverilleni jolta taimet sain.


Löytyykö teistä tulisen ruuan ystäviä tai innokkaita viherpeukaloita?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.