Viikonloppuna vietimme Penedès-iltaa vanhemmillani. Tarkoituksena oli korvata lyhyeksi jäänyt joulun visiitti, jolloin emme jääneet yökylään tapaninpäiväisen työvuoroni takia. Olimme suunnitelleet illan menun Espanja -teemalla, viinejään myöten. Iltapäivälla aloitimme esivalmistelut ja alkuillasta sitten ryhdyimme tosi toimiin.
Valmistimme useita erilaisia tapas annoksia: cantaloupe-melonia ja serrano kinkkua, katkarapuja chilin ja valkosipulin kanssa paistettuina, täytettyjä taateleita pekoniin käärittyinä, tortilla espagnolaa eli perunamunakasta, paistettua chorizo makkaraa persiljan sekä valkosipulin kera. Lisäksi pöytään katettiin aiolia, maalaispatonkia ja oliiveja. NAM.
Hyvää oli ja neljän hengen seurueemme melkein jaksoi syödä tuon kaiken...
|
Kokonainen meloni kääräistynä serrano kinkuun... riitti juuri ja juuri neljälle -nälkäiselle. |
|
Katkaravut odottelevat vuoroaan päästä pannulle. Isäni ehti vielä poistaa pyrstöt ennen paistamista. |
|
Sielä ne ravut nyt ovat oliiviöljyssä chilin ja valkosipulin kanssa paistumassa. |
|
Chorizo makkaraakin paistettiin valkosipulin kanssa. |
|
Kattaus oli yksinkertainen |
|
Kuivaa cavaa oli alkumaljana. |
|
Luomupunaviiniä nautittiin lämpimien ruokien kanssa. |
|
Lopuksi jälkkärin kanssa oli makeaa viiniä, Penedèsistä. Tuo pullo on todella kaunis, sopii hyvin vaikka illanviettoihin emännälle vietäväksi lahjaksi. |
Niin tärkein melkein unohtui mainita, jälkiruoka. Raikkaita greipin ja veriappelsiinin lohkoja sitruunajäätelön kanssa! Tällä tankkauksella jaksaakin taas tehdä töitä koko viikon.
Millaisia herkkuja te söitte tai teitte viikonloppuna?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.