keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Hellan armoilla

Alkuruokana oli hummerikeittoa pastiskreemillä, NAM!

Aina ei jaksa kokata. Silloin syödään ulkona.
Ystävänpäivän kunniaksi olimme mieheni kanssa päättäneet hemmotella toisiamme ja mennä syömään yhteen hyvinkin ammattitaitoiseen ravintolaan -  Arto Rastaan luotsaamaan Hellaan ja Huoneeseen. Fine dining ravintolassa ruokailu aina vähän pelottaa minua etukäteen. Olen kova syömään enkä halua jäädä nälkäiseksi. Suursyöpön ruokkiminen ja fine dining eivät siis ole yleensä hyvä yhtälö, sillä niin sanotut "paremmat" ravintolat kun ovat kuuluisia niistä kauniista pienistä piperryksistään...

Hella ja Huone kuitenkin täytti minut: söin silmilläni ja suullani jokaisen eteeni tuodun murusen ja pisaran. Nauttimamme kolmen ruokalajin menun lisäksi keittiöstä saapui pöytäämme jopa kaksi tervehdystä. Ensimmäisellä bloody mary -tyyppisellä lohicevichellä heräteltiin ruokahalua ja toisella raikkaalla Corona-granitéella maustetulla maissikeitolla sitten huuhdottiin suu ennen jälkiruokaa.

Pääruokana oli peuran niskaa, rakuunahyytelöä ja rosmariinikastiketta - jos muistan kaiken oikein...

Pahoittelen että kuvani ovat laatua -pokkariräpsy, mutta tällä kertaa olin nauttimassa hyvästä seurasta sekä itse ruuasta enkä sen kuvaamisesta :-)

Jos kuitenkin jonkun kiinnostus kyseisiä annoksia kohtaan heräsi niin vinkkinä (ihan sponsoroimattomana sellaisena) että Hellassa ja Huoneessa on tammi-helmikuun kestävä kamppanja meneillään jossa tiistaista torstaihin niin sanotusti kaksi syö ja yksi maksaa. Ravintola on myös mukana taidetta ja kulinarismia yhdistelevässä Food is Art -kamppanjassa jonka kolmen ruokalajin erikoismenu on edullinen hinnaltaan.

Millaisia fine dining -kokemuksia teillä on?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.