sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Heikkona herkkuihin

Kyllä joulupukki tietää mistä lapset tykkää. Oikeaan osoitteeseen tuli jouluna lahjakortti Ravinteli Berthaan. Pukki tiesi tasan tarkkaan että olen heikkona herkkuihin. Koska kyseinen ravintola on kovin suosittu varasimme pöydän hyvissä ajoin. Harvoin tulee mentyä illallistamaan jo klo 17, mutta oikeastaan tuo aika sopi hyvin. Päivä kääntyi illaksi ruokailumme aikana.

Toisaalta ulkona olisi voinut tapahtua ihan mitä tahansa, minun huomioini oli kohdistettu kokonaan seuralaiseeni sekä eteeni tuotuihin mahtaviin annoksiin. Kuvat ehkä kertovat jotain iltamme kulusta. Vai olisiko sittenkin pitänyt ottaa vain jälkeen-kuvat tyhjiksi syödyistä lautasista?

Minun alkuruokani: 5j (viisivuotiasta jamonia eli espanjalaista kinkkua), herneitä sekä papuja.

Mieheni alkuruoka: sipulia, paprikaa sekä vasikkaa.

Mieheni pääruoka: palsternakkaa, kermaa ja madetta.

Minun pääruokani: etanaa, possua ja linssejä.

Minun jälkiruokani: suklaata, amarulaa sekä vadelmaa.

Mieheni jälkiruoka: appelsiinia, sitruunaa sekä kermaa.

Aterian hyvän ruuan kruunasi vielä parempi juoma. Nautimme molemmat juomapaketin eli kullekin annokselle tarkkaan valitut viinit. Pakettiin kuului alkumaljana aitoa shamppanjaa! Sain vielä muistoksi ja kokoelmaani kartuttamaan sen korkin metalliosan. Hih.

Sanat eivät riitä kuvailemaan kuinka hyvää ruoka Berthassa oli, mutta sen verran voin kertoa että eilinen ateria pääsi top-5 parhaiden ruokailuiden listalle.

Tänään sitten palattiin takaisin kotikeittiöön ja syötiin laskiaisen kunniaksi hernekeittoa ja jälkkäriksi itseleivottua pullaa... Top-5 listaan ei tullut uutta merkintää tänään, vaikka hyvää olikin ;-)

Millaisia laskiaisherkkuja te olette viikonlopun aikana syöneet?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.