maanantai 3. kesäkuuta 2013

Tulipmania in Gardens by the Bay

Palataan jälleen hetkeksi Singaporeen ja tällä kertaa kukkasten pariin. Edellisellä Singaporen visiitillämme vuonna 2012 kävimme Marina Bay Sandsin maisematasanteella ihailemassa näkymiä. Viereiset puutarhat eli Gardens by the Bay olivat vielä silloin hieman kesken.


Gardens by the Bayn Flower Dome ja Cloud Forest ovat nuo kaksi kupua, tässä vielä hieman kesken.

Samoin muukin puutarha-alue oli vielä hieman vaiheessa vuosi sitten.

Nyt kasvihuoneet ja puutarhat olivat valmiit ja auki yleisölle.


Nyt puutarhat ja ilmastoidut kasvihuoneet (Flower Dome ja Cloud Forest) olivat auki. Sattuipa vielä niin hyvin että vierailumme osui päivään jolloin Flower Domessa aukesi uusi teema, Tulipmania eli tulppaaninäyttely.


Tulipmania aukesi Gardens by the Bay'hin 29 huhtikuuta.

Ulos oli viritetty tukipylväisiin hauskasti tulppaanimaiset koristeet.Flower Domessa on pysyviä istutuksia ja sitten näitä vaihtuvia teemaistutuksia. Ilmastoidussa tilassa on mukavan vilpoinen, joten siellä jaksaa hyvin kävellä ja ihmetellä kaikkia kauniita kasveja. Välillä tuossa Flower Domessa nenään tuntuu aika huumavakin tuoksu johtuen kaikista kukista.Kun olimme ihmetelleet tulppaaneja tarpeeksi lähdimme hetkeksi ulos "lämmittelemään". Ulkoilma tuona aurinkoisena päivänä kun oli sellaiset näppärät 32 astetta. Siihen vielä päälle se mukava Singaporen kosteus, niin hikihän siinä tuli aika nopeasti.Luonnollisesti valtavan kokoinen puutarha tarvitsee paljon kasteluvettä.
Gardens by the Bayssä oli kehitetty tällainen oma sadevettä hyödyntävä systeemi.
Gardens by the Bayn ulkopuutarhoihin on muuten vapaa pääsy, ei maksa mitään. Sielläkin riittää vaikka kuinka paljon erilaisia istutuksia katsottavaksi ja kierreltävää aluetta ollaan vielä laajentamassakin. Vain noihin ilmastoituihin kasvihuoneisiin maksetaan sisäänpääsystä. Lisäksi ulkona menee kahden "kukkatornin" välissä yläilmoissa sellainen kävelyriippusilta jonne maksaa erikseen 5 dollaria hissimaksua.


Tuolla yläilmojen riippusillalla hieman huimasi...

Alhaalla katsottiin puutarhurilla puuhaa riittävän ihan vain ruohonleikkauksessa, niistä istutuksista puhumattakaan...

Siinä se riippusilta vielä alhaalta katsottuna. Takana Marina Bay Sands.


Minulle Gardens by the Bay oli yksi Singaporen matkamme kohokohdista. Nätti päivä ja kaikki ne kukat ja kasvit... ei voi olla tykkäämättä.
Suosittelen puutarhaan meneville runsaasti aikaa käytettäväksi. Meillä vierähti reilusti yli tunti pelkässä Flower Domessa. Ulkona kannattaa pitää vesipulloa mukana, sillä nähtävää ja kuljeskeltavaa riittää. Niin ja kameran akku on syytä ladata sekä katsoa että muistikortilla riittää tilaa, niitä kuvia vaan tulee tuolla otettua ihan hirvittävä määrä ;-)
Niin ja tuo puutarha myös valaistaan komeasti iltaisin. Se jäi minulla tällä kertaa näkemättä, mutta ompahan jotakin nähtävää jos Singaporeen tulee vielä matkattua.
Ilmastoitujen kasvihuoneiden tuntumassa on pari kahvilaa ja ravintolaa joista saa hiukopalaa. Me kävimme lounaalla virkistäytymässä ennen Cloud Forestiin siirtymistämme.


Palaan Cloud Forestiin ihan oman pikkupostauksen kanssa vielä myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.