tiistai 31. heinäkuuta 2012

Kuivaa


Vinkkinä vannoutuneille Vichyn tai Avènen tuotteiden käyttäjille: Jos matkaatte Ranskaan niin poiketkaa paikallisessa Pharmaciessa niin saatatte yllättyä positiivisesti!

Ette voi välttyäkää kyseisiltä liikkeiltä, sillä niitä sijatsee lähes jokaisella kadulla. Paikallisen apteekin eli pharmacien tunnistaa isosta vihreästä rististä joka vilkkuu ja välkkyy liikkeen ulko-oven lähettyvillä.

Pariisin reissulla joskus kahdennensadannenseitsemännenkymmenennen apteekin kohdalla muistin, että Avène ja Vichy ovat ranskalaisia merkkejä ja niitä saattaisi saada paikan päältä hieman edullisemmin. Tuo arvioni osui alakanttiin. Hinnat olivat jopa melkein puolet siitä mitä olin naamarasvoistani maksanut täällä Suomessa.

Tiukan pohdinnan jälkeen valkkasin kotimatkalle mukaan kaksin kappalein Avènea kahdesta syystä: olin tykästynyt tuohon 20 SPF :llä varustettuun päivävoiteeseen ja siihen että voiteet olivat pakatut kevyisiin muovituubeihin raskaiden lasipurkkien (kuten aiemmin käyttämäni Vichy) sijaan.

Valitsin myös rasvoista erittäin kuivalle iholle sopivat versiot, vaikka nyt käytänkin sekaiholle sopivaa. Tuo kuivalle iholle tarkoitettu oli hieman tuhdimpaa ja toimii kasvoilla paremmin syksyllä sekä talvella (Kääk nytkö ne jo tulee!!) kun kuiva ilma kuihduttaa kaiken kosteuden ihosta.

Kuivan ilman ajattelu tuntuu hassulta kun viime päivinä ilmankosteus on täällä ollut aivan poikkeuksellista luokkaa. Se on muistuttanut enemmänkin jotain päiväntasaajan tropiikin sademetsää kuin suomalaista kesää...

Kuivakas kysymys lopuksi: Mitä kasvovoiteita käytätte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.