Viikolla käytiin miehen vanhemmilla kokkaamassa poron ulkofilettä. Reseptinä oli tuoreen Glorian ruoka & viini -lehden ohje. Pieni stressi oli, että mitä jos ei onnistutakaan. Huoli oli turha sillä reseptiä noudattamalla fileestä tuli todella hyvää. Ei ole tuulesta temmattu tuo lausahdus, että poro on parasta...
|
Valmista on kun lihan sisälämpö näyttää 56 astetta. Sitten vikkelästi 15 minuutiksi folioon lepäämään. |
|
Tältä se lehden mukaan pitäisi näyttää. Korvattiin tuoreleipä korppujauhoilla, joten meidän kuorute ei ollut näin krouvia. Timjamin sijaan mausteena käytettiin rosmariinia. Reetta Pasasen ottamat herkulliset kuvat Glorian ruoka & viinin poro -juttuun houkuttelivat meidät kokeilemaan tätä reseptiä. |
|
Karpaloriisin sijaan teimme uunikasviksia lisukkeeksi. Liha näyttää näyttää tässä raaemmalta mitä oikeasti oli. Riistaisa maku oli hyvä. Meidät kutsuttiin uudestaan kokkaamaan, sillä poroa olisi kuulemma pakastin täynnä... |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.