tiistai 11. joulukuuta 2012

Hiljaisuudessa kypsyteltyäHypätään hetki ajassa taaksepäin siihen mitä touhusin täältä taukoa pitäessäni:

Kävin ulkoilemassa ja samalla kuvailemassa näkemiäni maisemia. Yhdellä kertaa oli pimeää, toisella valoisampaa ja kolmannella kerralla tunnelmallista.

Eräänä päivänä sisällä istuessani puolestaan ihastelin Avec Sofién tekemää illalliskattausta. Meillä kun kippoja ja kuppeja riittää, päätin myös itsekin osallistua tuohon Arabian järjestämään Suomen kaunein kattaus -kisaan.
Oman kattauksen toteuttaminen ei kuitenkaan ollut niin helppoa kuin olin ajatellut. Tuntui etteivät ne kipot ja kupit oikein sovikaan yhteen, ne eivät näytä luontevilta siten miten olin ne asetellut ja kuvausta varten tilaamani päivänvalokin oli aina hukassa. Astioiden kanssa "harjoittelun" jälkeen sain itseäni miellyttävän otoksen talteen ja kisaan lähetettyä.

Koekattausta, yhtenä iltana. Ei miellyttänyt - piti yrittää uudelleen.

Toinen koekattaus, jota hahmottelin erilaisista kuvakulmista.
Tämä ei päätynyt suosikikseni.


Nimesin kilpailukattaukseni Taika-aamuksi sillä kyseessä oli aamiaiskattaus jossa käytin vanhempieni kihlajaisastiastosta lainaamiani Arabian Taika -kuppeja. Monet glögit ja kaakaot olen noista "silmäkupeiksikin" nimemistäni astioista lapsuus- ja nuoruusvuosinani juonut. Nuo Taika -kupit ovat aiempaa, Inkeri Seppälän suunnitemaa designia, kuin se kaikkien nykyään tuntema, Klaus Haapaniemen käsialaa oleva Taika -sarja.

Suosittelen muuten tuolla kattauskilpailusivustolla käyntiä jos haette ideoita siihen miten kattaa pöytä tulevina pyhinä. Aikamoinen "astiakateuskin" saattaa yllättää... ainakin minulle heräsi pakottava tarve muutamalle uudelle kipolle ja kupille ;-)


Kipoista kokkaukseen... uunissa parhaillaan paistuva kauraleseleipä on tuoksusta päätellen hiljalleen ehtinyt kypsyä valmiiksi ja vaati huomiotani, joten ei muuta tällä kertaa.


2 kommenttia:

  1. Kaunishan toi kattaus on... Siellä kun on näkynyt vaikka mitä krumeluureja. Toi on ihanan arkinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Vaikka tykkään itellä kotona yksinkertaisista jutuista niin jokin "harakka"piirre minussa silti ihastelee kun muilla on vaikka mitä yksityiskohtia ja koristeita.

      Poista

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.